Losing my Harry Potter virginity #4: The Goblet of Fire

Janne Teller’s New York

Har man fulgt med på min Instagram den sidste tid, så har man måske lagt mærke til, at jeg rummer en vis forkærlighed for Janne Teller, som er forfatter til blandt andet “Odins Ø”, “Intet” og “Kom”. Nu er jeg så blevet inviteret med min familie til New York i oktober, og i den forbindelse er det som om DR har taget en lille kigger ind i mit sind og kombineret de to ting, jeg er mest begejstret over i disse dage og lavet et tv-program ud af det – som en lille personlig gave, forestiller jeg mig. Måske ikke en gave helt så personligt rettet mod mig, som jeg ynder at tænke, men om ikke andet en velkommen en.

Janne Teller viser rundt i sine gader i New Yorks Little Italy-kvarter og tager os blandt andet med til sin yndlingsboghandel: “Der ligger her en lille perle, som hedder McNally Jackson”. Og så fortæller hun desuden, at “så er jeg så heldig, at den ligger 300 meter fra mit hjem, så her kommer jeg tit”. Tænk hvis man skulle støde ind i Janne Teller. I hendes favorit boghandel. I New York. Amen så ved jeg da ikke, hvad jeg ville gøre af mig selv. Der skulle heldigvis ikke megen overtalelse til for at få fyret McN ind i min fars stramme storbyferietidsplan – vi er en del bogglade damer i familien, så han vidste godt, at den tidsmæssige investering, kunne betale sig.

Om du er til Janne og New York eller ej, så er det en ret fin programserie, som er fuldt fortalt af det givne programs hovedperson (hvilket passer mig ganske godt, da jeg kan være lidt allergisk over for alt for vært-agtige værter). Det handler om atmosfæren og det personlige forhold til byen, og du kan finde programmerne lige her.

If you have followed my Instagram lately, you might have noticed that I have a fondness for Janne Teller, who is the author of “Odin’s Island,” “Nothing” and “Come”. Now, recently I have been invited with my family to New York in October, and in this regard it is as if the DR has taken a little peek into my mind and combined the two things I am most excited about these days and made a TV show out of it – as a small personal gift, I imagine. Maybe not a gift quite as personally directed at me, as I like to think, but if nothing else, a welcome one.

Janne Teller show us around her streets of New York’s Little Italy district and takes us, among other things, to her favorite bookstore: “Here lies a little gem called McNally Jackson.” Moreover she tells us that “I am so lucky that this is just 300 meters from my home, so I come here often.” Imagine if I were to bump into Janne Teller. Inside her favorite bookstore. In New York. But I don’t know what I would do with myself. Fortunately, it didn’t take a lot of persuasion to get McN integrated in my father’s tightly packed city break schedule – there a number of book loving ladies in this family, so he knew that the time investment would be worth it.

Whether you like Janne and New York or not, it’s a pretty nice program series that is fully told by character in focus of the given program (which suits me quite well since I can be a somewhat allergic to too host-like tv-hosts) . It’s all about the atmosphere and the personal relationship with the city and you can find the programs here.

(Pictures: DR)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Losing my Harry Potter virginity #4: The Goblet of Fire