Concerning: A slow reading bookworm

Losing my Harry Potter virginity #2: The Chamber of Secrets


“Harry Potter & The Chamber of Secrets” af J. K. Rowling. Forlaget Bloomsbury. Udgivet 2013 (først udgivet 1998).

English version below


Allerede nu er jeg langt mere opslugt i Rowlings magiske univers, end jeg var efter første bog, og jeg craver mere. I forhold til filmene har det altid været nr. 2 og nr. 4 der var yndlingene, og jeg kan ikke sige, at bogen skuffer! Som en kæmpe sucker for plot-twists, kan jeg slet ikke sætte ord på min forelskelseslignende begejstring over Riddles  lækre sorte hår, manipulerende charme og overraskende… fremtid, er det jo egentlig. Jeg må nok indrømme at have haft et lille crush på Tommy-boy, da jeg var lille. Det er jo egentlig lidt sygt. Men der er noget frygtindgydende dragende ved ham, på samme måde som der er det ved Hopkins’ Hannibal Lecter. Riddle er bare et sekstenårigt hug samtidig.

”’Why do you care how I escaped’, said Harry slowly. ’Voldemort was after your time.’ ’Voldemort,’ said Riddle softly, ’is my past, present and future, Harry Potter…'”

Jeg må desværre sige, at det virkelig begynder at gå mig på, at karakterer og scener sidder fast i mit hoved som filmversionen har vist mig dem. Heldigvis husker jeg mindre og mindre af filmene, jo længere, jeg arbejder mig ind i serien, og umiddelbart tager jeg ikke  meget forhåndsviden med fra #3 The Prisoner of Azkaban. Jeg kan ikke rigtig vente med at vende tilbage til de dejlige tryllevenner, men jeg har lagt et lille læsemønster, der går ud på, at jeg skiftevis læser Harry, something different, Harry, something different. Jeg vil ikke overfodres med Hogwarts – det går jo ikke, at vi bliver trætte af hinanden.

Already I am much more engulfed in Rowling’s magical universe than I was after the first book, and I crave more. For the movies, my favorites has always been no. 2 and 4, and I can’t say that I’m disappointed in the book! Being a huge sucker for plot twists, I can not put into words my infatuation-like enthusiasm for Riddle’s fine, black hair, manipulative charm and surprising future. I must admit to have had a small crush on Tommy-boy when I was little. That’s really a bit sick. But there is something terrifyingly alluring to him, in the same way there is to Hopkins’ Hannibal Lecter. Only Riddle is a sixteen-year-old hottie.

”’Why do you care how I escaped’, said Harry slowly. ’Voldemort was after your time.’ ’Voldemort,’ said Riddle softly, ’is my past, present and future, Harry Potter…'”

I must say, that it’s really starting to bug me, that the characters and scenes are stuck in my head in the way the movies has shown them to me. Fortunately I remember less and less from the movies the longer into the series I get, and I don’t really bring with me much prior knowledge from #3 The Prisoner of Azkaban. I can’t wait to go back to my lovely wizard friends, but I’ve established a reading pattern to follow, so that I’ll alternate between reading some Harry and then something different. I don’t wanna risk being overfed with Hogwarts – it would be too bad if we got tired of each other.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Næste indlæg

Concerning: A slow reading bookworm